Relatietherapeuten

Wij zijn geen standaard relatiecoaches. Bij ons zitten jullie niet ellenlange gesprekken te voeren over het verleden. En wij doen ook geen eenmalige sessies om een enkel probleem in de relatie te bespreken.

Wij zijn er voor jullie als jullie allebei het commitment hebben om met ons all the way te gaan voor die geweldige relatie. En dit de rest van jullie leven samen willen doen. Want een relatie vraagt dagelijks aandacht en inzet. En als je weet hoe, is dit vooral leuk en luchtig en niet zwaar en tijdrovend.

Het unieke aan onze relatiecoaching:

  • Wij coachen samen als stel andere stellen. Keer op keer krijgen we dit terug van klanten als een grote meerwaarde. Daardoor is er veel meer veiligheid en gelijkwaardigheid, omdat wij zowel het mannelijke als vrouwelijke perspectief ervaren en begrijpen.
  • Onze ultieme relatie methode is een unieke 3 stappen methode (verbinden, verrijken, verankeren) ontstaan uit onze eigen ervaring met onze en eerdere relaties, heel veel trainingen volgen en het werken met stellen. Deze methode ontwikkelt zich continu verder, omdat wij zelf als mensen en in onze relatie ontwikkelen.
  • Wij pretenderen niet de perfecte relatie te hebben en zijn daarin heel eerlijk. Wij brengen voorbeelden van uitdagingen uit onze eigen relatie bij voorkeur juist in. Klanten ervaren de openheid over onze relatie altijd als heel gelijkwaardig en veilig. Hierdoor is er niet alleen aandacht voor het ‘nu’ van jullie relatie, maar juist ook voor hoe jullie om kunnen gaan met de uitdagingen die in de toekomt zeker gaan komen (zonder uitdagingen geen groei).
  • Meestal wordt met relatiecoaching of relatietherapie gewerkt op het probleem wat jullie dagelijks ervaren in jullie relatie. Bijvoorbeeld: ruzies, sleur, gebrek aan seks, etc. Dit geeft wel verbetering, maar vaak slechts kortdurend. Ook is de kans groot dat vervolgens weer een ander probleem naar de oppervlakte komt. Dit komt omdat de grondoorzaak van de problemen niet wordt aangepakt. Tijdens onze relatiecoaching werken we zowel aan problemen die er spelen, als aan het fundament van jullie relatie en het hele pallet wat daar invloed op heeft. Daardoor zijn de verbeteringen die jullie gaan merken diepgaander en blijvend.
  • Ondanks dat spiritualiteit een belangrijk onderdeel is in ons leven, zijn wij heel nuchter en down-to-earth. Bij ons dus geen zweverige gesprekken en meditaties. Wel intuïtieve werkvormen (bij voorkeur in de natuur) afgestemd op wie jullie zijn en wat jullie willen bereiken.

Over ons

Coen van Broekhoven (48) is al jarenlang coach voor mannen & leiders en sinds 2017 samen met Lieske Scholtus (36), die vrouwen coacht. Wij hebben allebei coachen in de natuur als specialiteit.

We wonen met ons (samengestelde) gezin in Leusden, bij Amersfoort. Allebei hebben we twee kinderen uit onze vorige relaties, allevier ongeveer dezelfde leeftijd. Veel gezelligheid in huis dus en ook de bijbehorende uitdagingen.

Wij hebben beiden ongeveer hetzelfde meegemaakt in voorgaande relatie(s). We besloten samen dat we onze relatie heel anders zouden aanvliegen. Wij zagen voor ons dat onze relatie steeds meer zou groeien en bloeien en de passie en verbinding steeds sterker zou worden. Niet wetende of dat überhaupt mogelijk was, want ons werd altijd verteld dat het normaal is dat relaties na verloop van tijd in een sleur komen. Wij wilden dat niet meer geloven. Die drive maakte dat we vanaf het begin elke dag weer ervoor kiezen om onze relatie op 1 te zetten en willen leren en groeien.

Dat betekent echter niet dat wij de perfecte relatie hebben. Nadat de roze wolk van het begin iets dunner werd, merkten we inderdaad een verandering in onze relatie. Want met beiden ‘bagage’ uit eerdere relatie(s), allebei twee kinderen en samen gaan leven op één plek, hadden en hebben we heel wat uitdagingen waar we samen of individueel doorheen gingen en gaan.

Gelukkig zien wij die uitdagingen altijd (in ieder geval achteraf haha) allebei als mogelijkheden voor groei en verdieping van onze relatie. Elke uitdaging grijpen wij daarom aan om van te leren. Daarnaast verslinden wij boeken en trainingen over relaties.

Wij hebben hiermee zoveel geleerd dat we besloten – gecombineerd met onze levens- en coachervaring – dit te delen met andere stellen door als relatiecoaches hen te ondersteunen. Onze ultieme relatie methode is daar het resultaat van.

Wij kunnen jullie bijstaan via onze online training of via een intensieve tweedaagse. Uiteraard zijn andere vormen ook bespreekbaar.

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in verbinding en lezen en beantwoorden al onze e-mails.