De behoefte van de man: vrijheid (stop met micromanagen)

Om je relatie te verrijken, is het heel belangrijk om elkaar als man en vrouw beter te leren kennen. Mannen en vrouwen hebben namelijk verschillende behoeften.

Vorige week bespraken we de behoefte van vrouwen aan een luisterend oor. En hoe mannen geneigd zijn direct met oplossingen te komen. En hoe irritant wij vrouwen dat vinden 😂

In deze video vertelt Coen hoe irritant mannen micromanagen vinden. Ofewel, het bemoeien met de manier waarop een man iets aan het doen is. Bijvoorbeeld: Schat, volgens mij staat het vuur te hard, je kan beter die andere pen gebruiken, weet je nog dat je Pietje nog zou bellen, etc.

Wij vrouwen bedoelen het goed, we willen graag helpen, dat doen we zo van nature. Voor ons is het echt geen micromanagen, maar behulpzaamheid.

Maar mannen willen dingen op hun eigen manier doen, dat geeft hen een gevoel van vrijheid. Ze gaan liever op hun bek dan dat we ze helpen.

Dus dames: onze uitdaging: hou je in, zit op je handen, slik je woorden in. Stop met het bemoeien als je partner ergens mee bezig is.

Uiteindelijk krijg je daar een leukere man en relatie van 😊

Niet gesteund voelen door partner (behoefte aan begrip)

Als je je relatie wilt verrijken, is het heel belangrijk om elkaars behoeften te leren kennen. Want vrouwen hebben in een relatie hele andere behoeften dan mannen. Veel vrouwen voelen zich niet gesteund door hun partner.

Zij hebben behoefte aan een luisterend oor, terwijl mannen geneigd zijn direct met oplossingen te komen. Dit geeft onbegrip en irritatie.

Bekijk de video, zodat je ontdekt hoe je je vrouw gelukkiger kunt maken 💪🏻

Ruzies uitpraten en communicatie in relaties

Ruzies worden het vaakst genoemd als grootste probleem in relaties. Met alle gevolgen van dien, zoals een gebrek aan intimiteit, verbinding en plezier. En niet te vergeten de negatieve invloed op het hele gezin. Daarbij is ruzies uitpraten vaak ook heel moeilijk en hebben we dit vroeger ook helemaal niet geleerd.

Is ruzie ook een probleem in jouw relatie? Als je niets doet, wordt het steeds erger. Uiteindelijk zo erg dat jullie steeds verder uit elkaar groeien. De verwijten, irritaties en boosheid zijn destructief.

De oplossing hiervoor is om het patroon van ruzies, irritaties en verwijten in je relatie te doorbreken.

Gebruik hiervoor ons Geen-Ruzie-Meer model om op een verbindende manier met je partner te communiceren, in plaats van een verwijtende manier die leidt tot ruzie.

Liefdestalen: welke heeft jouw voorkeur?

In deze video beschrijven de 5 liefdestalen en een sprekend alledaags voorbeeld waar het ‘mis’ kan gaan.

Mensen uiten op verschillende manieren hun liefde aan hun partner. Iedereen heeft een voorkeurstaal voor het geven en ontvangen van liefde. Het is heel waardevol om de voorkeurstaal van jezelf en die van je partner te leren kennen. Anders uit je je liefde enkel op de manier die jij fijn vindt, maar komt dit niet aan bij je partner.

Ruziemindset: je partner heeft altijd een goede intentie

Bij veel ruzie in relatie, lijkt het wel of je partner jou ineens totaal niet meer mag, je voelt je niet meer geliefd.

Echter, onder al die verwijten en boosheid van je partner zit geraaktheid door het verlies aan verbinding wat op dat moment tussen jullie is ontstaan vanwege een bepaalde trigger. Daardoor komt je partner (en meestal jijzelf ook) in een overlevingsstand en daardoor in een ‘vechtmodus’ (dit kan ook bevriezen of vluchten zijn).

Achter al die verwijten en boosheid zit dus eigenlijk de behoefte om weer te verbinden. Ook al uit dit zich op een ‘onhandige’ manier. Hij of zij heeft een goede intentie: de verbinding herstellen. Die overlevingsstand zit het echter in de weg.

Als je je hier bewust van wordt, kun je wellicht met veel meer mildheid naar je partner kijken op zo’n moment. Onbewust vraagt je partner: please, verbind weer met me?

En als je hier zelf in schiet, kun je misschien de onderliggende behoefte bij jezelf herkennen. Zit onder je boosheid niet gewoon pijn, omdat je je niet geliefd voelt door je partner? Zou je eigenlijk niets liever willen dat die fijne verbinding terug was?